Danes je 06 sep 2010, 17:17

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Delovanje sodobnih flešev z radijskimi sprožilci
OdgovorObjavljeno: 06 feb 2010, 11:47 
Odsoten

Med oglasi malo nižje je dal sofist naslednji oglas:

Prodam flesh Sigma EF-530 DG Super star dobre štiri mesce. Prodajam ker sem ga kupil za uporabo z radijskimi sprožilci za katere pa se je kasneje izkazalo, da so z njim nekompatibilni.

A zna kdo to malo bolj obširno razložiti? Kaj je vzrok nedelovanja, oz. kakšne fleše potem potrebuješ? Sam sem bil ravno na tem, da kupim take sprožilce za radijsko pokanje Sigme EF-500 DG Super in ene stare Cullmann, sedaj pa res ne vem?

Na vrh
 Profil E-mail  

Naslov prispevka: Re: Delovanje sodobnih flešev z radijskimi sprožilci
OdgovorObjavljeno: 07 feb 2010, 01:16 
Odsoten

Živjo!

Pri poceni sprožilcih imaš dve možnosti: Cactuse V4 ali pa CTR-301 (no sedaj so CTR-301p). Cactuse V4 ti odsvetuejm, ker imajo podobne težave kot V2 (in ostali kloni ki jih lahko najdeš na ebayu). S CTR-301 sem pa jaz dokaj zadovoljen, razen tega drobnega problema, ki se je sedaj pojavil. Problem naj bi bil v tem, da sigma da ven manj napetosti kot jo, da recimo Nikon (premerjeno je bilo Nikon okoli 5,2 V in Sigma 4,5) in ker je nekdo naredil zaščite na sprožilcu tako, da delajo zanesljivo šele tam okoli 4,8 V se pojavlja pri Sigmi na pet proženje eno zgrešeno in eno do dva zakasnelo (črn pas spodaj). Bojda obstaja rešitev. Potrebno je prevezati zemljo na sprožilčevem hot shutu na baterijin minus - mimo zaščite. Še nisem poiskusil če dela. Bom poročal ko bom.

Kar se pa tiče tvojih fleshov. Sigma bo mogoče delal, mogoče ne. Malo prebrskaj po internetu in boš videl, da imajo ljudje vse vrste izkušenj z njimi. Cullmanna ne poznam, samo pazi, če gre za star flesh lahko daje ven preveliko napetost in boš suril triggerje.

Drugače pa je tako, da se da triggerje zelo ugodno prodati pri nas, tako da če boš imel z njimi težave se jih lahko znebiš. Jaz sem najprej kupil Cactuse V2 in jih zelo hitro (dražje) prodal, ker z njimi nisem bil zadovoljen (ZELO slab range, 7/10 missfire). Nato sem hotel kupiti Cactuse V4, pa jih je carina zadržala ker so kitajci pozabili nalepiti CE nalepko (so bili zelo prijazni in so priznali napako in mi vrnili ves denar - sicer je bilo potrebno izmenjati cirka 30 mejlov in sprožiti spor na paypalu, samo ko sem jim enkrat uspel dopovedat kaj je problem je bilo vse ok). Nato pa sem si omislil CTR-301, ki z Nikonom delujejo super in imajo tudi precej dober range.

Če potebuješ ti lahko pošljem link kje sem jaz kupil CTR-301 v EU (ker se nisem hotel še enkrat bosti z carino in kitajci, ki govorijo 5 besed angleščine). Pa tudi za Cactuse V4 imam EU trgovino.

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: 07 feb 2010, 11:09 
Odsoten

Kraj: Vrhnika
sofist je napisal/-a:
...
Če potebuješ ti lahko pošljem link kje sem jaz kupil CTR-301 v EU (ker se nisem hotel še enkrat bosti z carino in kitajci, ki govorijo 5 besed angleščine). Pa tudi za Cactuse V4 imam EU trgovino.

A bi bil tolk prijazen, pa prilimal linke do teh trgovin? Saj mislim, da je forum temu namenjen, ne? Reklama to sigurno ne bo... ali pač? :roll:

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: 07 feb 2010, 11:41 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Medvode
Linki do takih informacij so vec kot dobrodosli ;)

PENTAX K-x | K20D | DA 18-55 WR | Sigma A 24/2.8 Super Wide II | Sigma 17-70/2.8-4 OS HSM | DA*50-135/2.8 SDM | Metz 58 AF-1 | Sunpak Macro flash Auto 12DX | Asahi Pentax Auto Bellows M

Slika Slika Slika

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: 08 feb 2010, 10:16 
Odsoten

Sofist, hvala za obrazlago. Še sanjalo se mi ni to. Za linke smo pa kot kaže vsi zainteresirani.

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: 11 feb 2010, 08:51 
Odsoten

No, če šef pravi da je OK. Potem pa takole:

Tale ima skoraj vse kar "reklamira" tip na Strobist strani. Nisem jih še osebno uporabljal, poznam nekoga ki je in je bil zadovoljen:

http://www.cameratools.nl/428-groep/Str ... e.html?sg={B46318A5-3F16-4CCC-B996-2E7CF552A362}

CRT-301p pa sem kupil pri:

http://stores.shop.ebay.co.uk/Fotobyte- ... ccessories

Lahko probaš tudi z:

http://www.gadgetinfinity.com/home.php

Samo to gre skozi carino in potem lahko dobiš lepo pismo tržnega inšpektorata, da tvoji odpiralci za garažo niso CE certificirani in da jih bodo v tidesetih dneh poslali nazaj.

Na vrh
 Profil E-mail  

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom