Mali oglasi (pravila, tabela ohranjenosti,...)

prodajmo, kupimo, zamenjajmo...

Moderator: TakumarKid

Mali oglasi (pravila, tabela ohranjenosti,...)

OdgovorNapisal/-a adminko » 19 maj 2013, 20:43

V želji, da bi nekoliko olajšal vez med prodajalci in kupci sem v nekaj besedah napisal nekaj osnovnih pravil, ki bodo pripomogla k lepši urejenosti oglasov in k lažji komunikacij.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati da je tema "mali oglasi" edina tema na našem forumu namenjena trgovanju in da je namenjena zgolj prodajalcem v obliki fizičnih oseb, ne pa tudi fizičnim osebam z dejavnostjo ter pravnim osebam.
Na našem forumu lahko najdete nekaj ugodnosti pri nakupu nove opreme tu. V kolikor na ZS (zasebna sporočila) dobivate ponudbe katerih niste naročili me lahko kontaktirate na ZS in zadevo bomo uredili (anonimno). V nobenem primeru ne gre za ponudbe, ki bi bile kakorkoli povezane z domeno www.pentax-forum.net, saj so vse morebitne ugodnosti objavljene javno na forumu.


Kako oblikovati mali oglas?

Naslov:

Vse bi prosil, da na začetku naslova napišete kratico, ki označuje kaj nameravate z opremo v oglasu.

P: - prodam
K: - kupim
M: - menjam
PO: - podarim
V: - vzamem (mi kdo podari)

V nadaljevanju naslova navedite še opis kaj prodajate (izjema je večja količina opreme v enem oglasu), na koncu pa lahko dodate še kratico za ohranjenost.

Primer: P: Pentax DA 18-55mm 1:3.5-5.6 AL, B

V naslovu ni dovoljeno uporabljati besed: ugodno, zelo ugodno, poceni, kot novo,.... (oceno razmerja cena/ohranjenost prepustimo kupcem ;) ).


Ocenjevanje ohranjenosti opreme:

Da bomo lažje predstavili stanje opreme, sem si izmislil več razredov ohranjenosti (zaenkrat samo za DSLR/SLR-je, kompaktne aparate ter objektive, b.p. pa lestvico prenesete tudi na ostalo opremo), s katerim lahko ocenimo našo opremo z nekaj črkami. Ocenjevanje ni obvezno, a je zaželeno, seveda pa bo učinkovito le če bomo opremo ocenjevali korektno. Če ima objektiv zraven še škatlo, pokrovčke, zaslonko in mnogo dodatne opreme ocenjujemo samo objektiv, ostalo ni pomembno!

NOVO = nova, še ne uporabljena oprema.
AA = nova oprema, ki je služila kot demo ali zgolj za testiranje. Pri tem izdelek ni dobil nobenih znakov obrabe. Pri DSLR-jih in kompaktnih aparatih bi omejil maksimalno število posnetkov na 500.
A + = minimalno rabljena oprema. Prisotni so lahko minimalni kozmetični znaki uporabe, a te niso na vidnem delu ohišja in ne vplivajo na fukcijonalnost (minimalni znaki obrabe so dovoljeni na: bajonetu, m42 navoju, kontaktih,...).
A = zelo dobro stanje opreme. Dovoljena sta dve kozmetični napaki na ohišju, ki nista večji od 5x1 mm
B + = dobro stanje opreme, skrbno rabljena oprema z več kozmetičnimi znaki uporabe.
B = normalno uporabljana oprema. Prisotni so običajni znaki obrabe, ki nikakor ne uplivajo na delovanje, pritostne pa so tudi kozmetične napake izven ohišja (prah in umazanija v objektivu, na prizmi,...)
C = močno uporabljana oprema ali oprema ki jo je še možno uporabljati z manjšimi omejitvami.
D = zelo močno uporabljana oprema ali oprema ki jo je še možno uporabljati z večjimi omejitvami.
DEF = okvarjen izdelek, ki potrebuje popravilo ali je namenjen za dele.

Slika

Kupce še enkrat opozarjam, da je ocena subjektivna.


Opis opreme:


V opisu opreme navedete natančen opis opreme ki jo prodajate, kaj vse je zraven,.... Obvezno je navajati kaj več kot samo povezavo na spletno stran, ki nas usmeri na oglas rangiran na drugi spletni strani (takšni oglasi bodo brisani brez opozorila). Ker so oglasi vidni tudi ne-registriranim obiskovalcem priporočam, da navedete tudi kontaktno telefonsko številko ter kje je možno opremo prevzeti.


Brisanje in obnavljanje oglasov:


Ko oprema najde novega lastnika izbrišite oglas zanjo (v kolikor tega ne znate mi lahko sporočite na ZS in to storim namesto vas). Če oglasa ne izbrišete ali obnovite pred rokom treh mesecev bo oglas izbrisan.

Oglasov pred iztekom tromesečnega obdobja ni dovoljeno obnavljati ali kako drugače spravljati na prva mesta, razen v primeru, ko artiklu v oglasu spustite ceno za vsaj 10% (10% vsakič ko oglas obnovite). V primeru da nameravate spustite ceno za vsaj 10%, pojdite v željen oglas, kliknite ikono "ODGOVORI" in napišite kolikšna je nova cena (staro ceno pustite kakršna je). Tako bo vaš oglas pristal na prvem mestu med oglasi in bo v novem postu jasno razvidna tudi nova cena. V kolikor en oglas vsebuje več kosov opreme katera se prodaja ločeno mora biti vsota vseh cen v oglasu nižja za 10% (enim lahko spustimo ceno za manj, drugim za več). V kolikor oprema nima navedene jasne cene artiklov (ponudbe v stilu: za ceno povprašajte, info na ZS, cena po dogovoru,... ) oglasa ni dovoljeno obnavljati pred iztekom treh mesecev. Če ceno spustite za manj kot 10% cene to lahko označite na koncu naslova vašega oglasa z napisom :"NOVA CENA".Upam da bodo omenjene spremembe pripomogle k uspešni prodaji in večjemu zadovoljstvu med uporabniki, predvsem pa da boste v čim več primerih dobili tisto kar boste pričakovali ;).

Vsem želim uspešno trgovanje.
Uporabniški avatar
adminko
Globalni moderator
 
Prispevkov: 955
Pridružen: 24 nov 2011, 18:13

Vrni se na MALI OGLASI

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron