uporabnik JozeG me je spomnil, da sem pred časom obljubil kratka navodila, kako objaviti fotko na našem forumu.
Forum kot tak sicer omogoča "pripenjanje" datotek, vendar to ni najboljša rešitev.
Uporabite enega od ponudnikov "skladiščenja" vaših fotografij. Jaz osebno že nekaj časa uporabljam
www.photobucket.comPri nas imate še
www.shrani.si,
www.mojalbum.si in najbrž še kakšnega ponudnika tovrstnih storitev. Uporaba je povsod brezplačna, precej podobna pa je tudi filozofija teh "portalov".
Po registraciji in prijavi lahko takoj začnete nalagati fotografije, smiselno pa je, da jih že v startu organizirate v albume, ki jih kreirate po mili volji.
Ko so fotografije naložene (vsaj na photobucket je tako), se pod vsako izpišejo štiri kode (Email&IM, Direct link, HTML code in IMG code). Za objavo na forumu je prava zadnja
IMG code. Enostavno jo kopirate in prilepite na forum. Med eno in drugo IMG kodo je smiselno uporabiti eno ali dve prazni vrstici, da se fotke ne držijo skupaj. Na ta način je vse skupaj bolj pregledno.
Upam, da sem bil dovolj ekspliciten. Če bodo problemi, je ta tema primerna za njihovo reševanje. Sicer v tem podforumu preberite tudi o pripravi fotk za objavo na spletu, saj morajo biti le-te primerno pomanjšane. Kot nepisano pravilo se je uveljavila velikost 800px po daljši stranici.
LP pentaxon