Danes je 06 sep 2010, 17:14

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Objava fotografij na forumu
OdgovorObjavljeno: 30 maj 2009, 11:50 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Medvode
uporabnik JozeG me je spomnil, da sem pred časom obljubil kratka navodila, kako objaviti fotko na našem forumu.
Forum kot tak sicer omogoča "pripenjanje" datotek, vendar to ni najboljša rešitev.

Uporabite enega od ponudnikov "skladiščenja" vaših fotografij. Jaz osebno že nekaj časa uporabljam www.photobucket.com
Pri nas imate še www.shrani.si, www.mojalbum.si in najbrž še kakšnega ponudnika tovrstnih storitev. Uporaba je povsod brezplačna, precej podobna pa je tudi filozofija teh "portalov".

Po registraciji in prijavi lahko takoj začnete nalagati fotografije, smiselno pa je, da jih že v startu organizirate v albume, ki jih kreirate po mili volji.
Ko so fotografije naložene (vsaj na photobucket je tako), se pod vsako izpišejo štiri kode (Email&IM, Direct link, HTML code in IMG code). Za objavo na forumu je prava zadnja IMG code. Enostavno jo kopirate in prilepite na forum. Med eno in drugo IMG kodo je smiselno uporabiti eno ali dve prazni vrstici, da se fotke ne držijo skupaj. Na ta način je vse skupaj bolj pregledno.

Upam, da sem bil dovolj ekspliciten. Če bodo problemi, je ta tema primerna za njihovo reševanje. Sicer v tem podforumu preberite tudi o pripravi fotk za objavo na spletu, saj morajo biti le-te primerno pomanjšane. Kot nepisano pravilo se je uveljavila velikost 800px po daljši stranici.

LP pentaxon ;)

PENTAX K-x | K20D | DA 18-55 WR | Sigma A 24/2.8 Super Wide II | Sigma 17-70/2.8-4 OS HSM | DA*50-135/2.8 SDM | Metz 58 AF-1 | Sunpak Macro flash Auto 12DX | Asahi Pentax Auto Bellows M

Slika Slika Slika

Na vrh
 Profil E-mail  

Naslov prispevka: Re: Objava fotografij na forumu
OdgovorObjavljeno: 30 maj 2009, 18:16 
Odsoten

Mogoče samo še kot dopolnitev. Ko je slika enkrat na forumu, jo čez čas nikar ne briši iz svojega www skladišča fotk, ker bo sicer od brisanja dalje na forumu samo še kvadratek, notri pa križec, slike pa nikjer.

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: 12 dec 2009, 14:08 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Brezovica pri Borovnici
http://www.shrani.si že cel teden ne dela. Jaz sem za zadnjo reportažo dal na http://www.photobucket.com. Sem pisal adminu in mi je rekel, da imajo napako na strežniku. Že en teden, pa ne odpravijo. Žalostno je le to, da pridem sicer gor vendar svojih slik, ki sem jih že preselil, ne morem brisati z njihovih strežnikov. Ali imate dudi ostali podobne težave, oz. katerega ponudnika najpogosteje uporabljate?

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: 14 dec 2009, 13:21 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Postojna - Ljubljana
Tudi jaz uporabljam photobucket za objavo slik na forumih. Za kakšne večje datoteke pa snapdrive.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 28 jan 2010, 22:35 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Brezovica pri Borovnici
Po približno dveh mesecih sem na http://www.shrani.si z muko nekako uspel zbrisati vse fotke, ki sem jih imel naložene na tem portalu. Očitno imajo še vedno težave z delovanjem.... Tako sem danes prenesel slike na: http://www.photobucket.com. Na forumu sem popravil tudi linke do teh fotk in upam da nisem kakšnega linka spregledal.

Če se le da, podpiram slovenske ponudnike takih in podobnih storitev, vendar tole nedelovnaje oz. delno delovanje le malce predolgo traja, tako da je bila selitev nujna.

L.p.
Jože

Na vrh
 Profil E-mail  

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: gnd in 2 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi