Danes je 06 sep 2010, 18:10

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Test K-x
OdgovorObjavljeno: 24 dec 2009, 10:28 
Odsoten

na dpreview.com

:o
Fenomenalno se je odrezal na visokem ISO.

Na vrh
 Profil E-mail  

Naslov prispevka: Re: Test K-x
OdgovorObjavljeno: 24 dec 2009, 14:04 
Odsoten

Zgleda res super in kot vedno zelo dobro zapisani detajli pri visokem isu kar je lahko skoraj zaščitni znak pentaxa... in kar iso12800 :shock:

Na vrh
 Profil E-mail  

Naslov prispevka: Re: Test K-x
OdgovorObjavljeno: 22 jan 2010, 14:55 
Odsoten

Torej...imam ga in sem zelo zadovoljen z njim. Edino, kar je bilo...imel sem težavo z zaznavanjem baterije. Zraven aparata sem kupil tudi Sanyo eneloop baterije in polnilec - zraven sem kupil še (v kitu) dva objektiva: smc Pentax DA-L f/3.5-5.6 18-55mm AL Pentax smc DA 50-200 mm f/4-5,6 ED. Prodajalec pravi, da so baterije že napolnjene. OK. Vstavim baterije in mi že TAKOJ na začetku javi, da je baterija prazna!?! Kličem prodajalca in dobim prijazen odgovor, da pač naj napolnim baterije, ker očitno niso (dovolj) napolnjene. (Kar pa ni res, kot se je kasneje izkazalo!) Torej jih napolnim, naredim par posnetkov (kakšnih 15), posnamem en zelo kratek video (pač test), preklopim v LiveView, naredim posnetek, preklopim nazaj in mi javi, da je baterija napolnjena samo še do polovice!?! Ok...grem gledat na internet in najdem, da so tudi drugi imeli težave s tem. Problem je v firmware-u. V aparatu je bil 1.0, popravljen pa je 1.01. Potegnem najnovejšo verzijo in jo naložim v aparat in (OBVEZNO!) nastavim tip baterije na Ni-Mh. Preskusim in z ISTIMI baterijami, za katere je prej javljal, da so napolnjene do polovice, pokaže zelen indikator (Fully charged)! In še zdaj uporabljam ISTE baterije - nisem jih še spraznil!
To je bila edina težava. Drugače pa, glede ISO: preskusil sem in na 3200 je še čisto OK, na 6400 se pa kar pozna šum.
Všeč so mi tudi vsi tisti digitalni filtri
Shake-reduction dela, AF dela, v glavnem...zaenkrat sem (še) zelo zadovoljen.

Na vrh
 Profil E-mail  

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom