K-5 II

debata o DSLR aparatih Pentax - od prvega Pentax istD do najnovejšega Pentax K-5 ....

Moderator: TakumarKid

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a Entry » 08 mar 2014, 16:01

Pošlji mi tvoj email na zasebno sporočilo, pa ti prepošljem dober PDF, kjer je vse opisano, zraven pa je dodan še kalibracijski pripomoček (potrebuješ printer+lepilo+a4 list). Trotlzihr, pa pomaga :). Dobil od Joca nedolgo nazaj in mi je rešilo veliko težav.

srečno,
Matej
Pentax K5, 16-50*, 50-135*, 18-55 WR, Sigma 10-20 3,5
Entry
 
Prispevkov: 307
Pridružen: 27 jul 2011, 22:12

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a grega » 09 mar 2014, 13:57

evo zdaj sem nastavil 55-300 objektiv na +9, pri 16-45 pa je problem, ker tudi pri +10 še vedno ni ok :SS kakšna rešitev :D servis objektiva ali dslr.ja ?!? ve kdo za ceno takšnega posega :/ ?
grega
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 03 maj 2009, 09:35

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a Entry » 09 mar 2014, 17:13

Je pri nastavljenem objektivu vidna razlika?

LP,
Matej
Pentax K5, 16-50*, 50-135*, 18-55 WR, Sigma 10-20 3,5
Entry
 
Prispevkov: 307
Pridružen: 27 jul 2011, 22:12

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a AVivod » 09 mar 2014, 18:54

grega je napisal/-a:...servis objektiva ali dslr.ja ?!?

Ne, verjetnejša je kalibracija obojega, sploh ker je že tele objektiv na meji. V tem primeru je dobro nesti vso artilerijo na kalibracijo. Včasih sta tako objektiv kot aparat znotraj tovarniških toleranc, a ko ju daš skupaj, ne klapa.
AVivod
 
Prispevkov: 846
Pridružen: 04 maj 2009, 06:55

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a Giklab » 09 mar 2014, 19:13

Debug mode. Najdi Pktether in ga zaženi s priklopljenim aparatom. Potem klikni Debug Mode ON in aparatu bo med sistemskimi in custom nastavitvami zrasel nov meni ;) .
Giklab
 
Prispevkov: 996
Pridružen: 16 apr 2012, 18:09
Kraj: Miren

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a Giklab » 09 mar 2014, 20:44

AVivod je napisal/-a:
grega je napisal/-a:...servis objektiva ali dslr.ja ?!?

Ne, verjetnejša je kalibracija obojega, sploh ker je že tele objektiv na meji. V tem primeru je dobro nesti vso artilerijo na kalibracijo. Včasih sta tako objektiv kot aparat znotraj tovarniških toleranc, a ko ju daš skupaj, ne klapa.

Če ti rata, da ti pri Beseničarju naštelajo me lahko vzameš s sabo naslednjič? :D
Giklab
 
Prispevkov: 996
Pridružen: 16 apr 2012, 18:09
Kraj: Miren

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a grega » 10 mar 2014, 16:16

Giklab je napisal/-a:Debug mode. Najdi Pktether in ga zaženi s priklopljenim aparatom. Potem klikni Debug Mode ON in aparatu bo med sistemskimi in custom nastavitvami zrasel nov meni ;) .


kaj pa se doseže s to možnostjo ?? aja pa to kaj vpliva na garancijo ??
grega
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 03 maj 2009, 09:35

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a Giklab » 10 mar 2014, 17:53

Dobiš možnost štelanja komplet aparata na +-140 s koraki po 10, torej bo tvoj 55-300 namesto +9 potreboval -1.
Garancija pa ostane pomojem, ker mi je maestro pri Beskotu razlagal, da AF lahko štelajo 'sam za cel aparat...' (mislim da vidiš, kam napeljujem ;) )
Giklab
 
Prispevkov: 996
Pridružen: 16 apr 2012, 18:09
Kraj: Miren

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a rudyv » 10 mar 2014, 21:28

@Giklab, ta trditev o +- 140 ni ravno najbolj točna, namreč v Debug modu je korekcija fokusa navedena v mikro metrih, medtem ko je v uporabniškem menuju skala od 0-10 brez navedene merske enote, je pa razmerje med eno in drugo nastavitvijo 1/10, torej je 140 mikro metrov ekvivalent 14-im enotam v uporabniških nastavitvah. Toliko v vednost, da ne bi kdo pomotoma napačno korigiral FF/BF.

LP
rudyv
 
Prispevkov: 92
Pridružen: 28 dec 2010, 20:59

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a Giklab » 10 mar 2014, 21:43

rudyv je napisal/-a:@Giklab, ta trditev o +- 140 ni ravno najbolj točna, namreč v Debug modu je korekcija fokusa navedena v mikro metrih, medtem ko je v uporabniškem menuju skala od 0-10 brez navedene merske enote, je pa razmerje med eno in drugo nastavitvijo 1/10, torej je 140 mikro metrov ekvivalent 14-im enotam v uporabniških nastavitvah. Toliko v vednost, da ne bi kdo pomotoma napačno korigiral FF/BF.

LP

Tako? Zanimivo, na tadrugem forumu so pravili da so uporabniške nastavitve tudi v mikrometrih, si pa BP predstavljam, da je nekdo to rekel in ostali to širi(m)o naprej. Torej je max 24+- skupnega nastavka.
Giklab
 
Prispevkov: 996
Pridružen: 16 apr 2012, 18:09
Kraj: Miren

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a grega » 11 mar 2014, 22:41

sem uspel priti do nastavitev tako, da hvala. z rezultati pa še vedno nisem najbolj zadovoljen. a je kdo testiral po tej metodi?!
http://www.northlight-images.co.uk/arti ... tment.html
grega
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 03 maj 2009, 09:35

Re: K-5 II

OdgovorNapisal/-a Entry » 11 mar 2014, 22:45

Si pri kalibraciji odstranil filter na objektivu, dal fotoaparat na stativ, uporabil žično prožilo/IR prožilo?

Vse namreč vpliva na rezultat :)

LP,
Matej
Pentax K5, 16-50*, 50-135*, 18-55 WR, Sigma 10-20 3,5
Entry
 
Prispevkov: 307
Pridružen: 27 jul 2011, 22:12

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Pentax - DSLR

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron