Moderator: TakumarKid
anzeax je napisal/-a:Lepo napisano, na koncu je žal vse v denarju, ni mi žal, da sem vzel K-3 je boljši od K-5 II, ko sem tu na forumih prebiral razne ugotovitve sem se osredotočil na "neostre" fotke in dejansko se to opaža, je pa posledica nepoznavanja funkcij in nastavitev, le te močno presegajo tiste v K-5 II so še bolj detaljne in se jih še učim s pomočjo navodil, ki pa jih od K-10 nisem več uporabljal. Da se dobit ostre fotke le ne tako na hitro, kot mogoče s predhodnimi modeli, ena fora je, bom napisal bolj po domače, če sem imel izbrano samo eno točko v centru (spot) se je res dogajalo, da posnetek ni bil oster, ob izbiri (sel) nastavim na 9 točk in to močno popravi rezultate no to je pač bolj po domače napisano a deluje v praksi.
Zaključek je le ta, da je vseeno malce bolj zahteven od predhodnih modelov in vreden nakupa
anzeax je napisal/-a:nikjer nisem napisal da me kaj moti, ce si mislil name.
Giklab je napisal/-a:Moj bog ma ce te tako moti zakaj ne das na Manual mode in MF? Na kaksen nacin tiste ekstra nastavitve motijo "hurr durr derp bistvo fotografije"? A ni dobro, da so nastavitve tam, za tiste ki jih hocejo/rabijo? Ce jih ne rabis, jih ne tikas. It's that simple.

adminko je napisal/-a:Tisti ki imate k3 me zanima ali lahko nastaviš tako da izbiraš AF točke zgolj s pritiskom na smerne tipke ali moraš predhodno stisniti tisti sredinski gumbek (OK) in šele nato lahko izbiraš AF točke?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost