Nov Pentax K7

debata o DSLR aparatih Pentax - od prvega Pentax istD do najnovejšega Pentax K-5 ....

Moderator: TakumarKid

Re: Nov Pentax K7

OdgovorNapisal/-a gmajna » 20 maj 2009, 17:42

Podba je napisal/-a:Najbol se mi pa dopade da je uradno uporaben do -10 stopin...

No, ta podatek ni nič posebnega, v začetku leta sem s k200d fotkal pri -18°C. :D
Tudi kompakta sem že vlačil pri takih temperaturah naokrog, pa še kar dela...

Sicer pa ima tale K7 prav vse, kar bi si želel, le cena je še precej navita, ampak saj je z vsemi novimi stvarmi tako. Itak ne mislim menjat fotoaparata še vsaj dve leti, nisem take sorte, da bi moral imeti vsako leto novo igračo. Če pa me slučajno napade kaka potrošniška bolezen, bodo konec poletja rabljene dvajsetke najbrž precej poceni. :)
gmajna

OdgovorNapisal/-a Podba » 20 maj 2009, 18:03

gmajna je napisal/-a:No, ta podatek ni nič posebnega, v začetku leta sem s k200d fotkal pri -18°C. :D
Tudi kompakta sem že vlačil pri takih temperaturah naokrog, pa še kar dela...

To je res, tudi moj k10 je že delal pri -15 pa se mu nič ne pozna, bral sem članek da je biu k10 tudi že v vesolju,... Čeprav v navodilih piše da najbi biu uporaben le do 0 stopinj.
Le kaj vse bo potemtakem vzdržal k7 :D
Podba

Kraj: Šmarca

OdgovorNapisal/-a TITan » 20 maj 2009, 21:59

Podba je napisal/-a:To je res, tudi moj k10 je že delal pri -15 pa se mu nič ne pozna, bral sem članek da je biu k10 tudi že v vesolju,...

http://www.pentaxforums.com/forums/pent ... space.html

Took this shot yesterday with a k10d at over 104,000 ft altitude. The k10d performed flawlessly in the harsh vacuum of space at temperatures below-60F

Se pravi pri nekih -50°c
TITan

OdgovorNapisal/-a pakul » 21 maj 2009, 05:53

No ni čist tako, ker kolikor vem ja bil k10d v tem primeru tudi v nekem zaboju, dobro izoliran, tako da je bilo na področju kjer je senzor mnogo manj stopinj kot pa -50. Je pa vseeno neverjeten dosežek, saj je bil objektiv še vedno na takih temperaturah in tudi v samem body verjetno ni bila ravno 0 :) Prvi posnetki so bili narejeni (na isti princip in mislim da od istega uporabnika) celo s kit objektivom.
Uporabniški avatar
pakul

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Big A » 21 maj 2009, 11:35

Luštkana stvarca....
Japonski kaizen na delu... Pentaxovi inženirji so dodelali skoraj vse detajle na aparatu. Teh je najmanj toliko kot med K10 in K20. Nekaj stvari sem pričakoval (izboljšave na AF, hitrosti, SR, Live view, velikost LCD). HD movie me je presenetil. Pri nobeni malenkosti nisem razočaran. Ne moti me, ker ni FF. Če bom kdaj hotel večji format, mi itak obljubljajo še vse kaj boljšega ... 645.
Big A

OdgovorNapisal/-a fejker » 21 maj 2009, 11:47

Meni je tudi všeč, samo še počakat ga bo treba. Aja, pa zelo me zanima kvaliteta slike pri ISO vrednostih večjih od 400.

PS: Predvidena cena za grip je pa obupno visoka. :?
fejker

OdgovorNapisal/-a pakul » 21 maj 2009, 12:53

Ja tud meni je vedno bolj všeč tale k7 :) Zna biti odličen saj vidim da ima miljon in še en uporaben bonbonček.
Za iso me pa niti ne skrbi kaj preveč, ker za moje pojme je že v k20d zelo dobro popadenan.
Najbolj me zanima kaoliko se v praksi pozna izboljšano merjenje svetlobe in seveda af.

Grip je pa res drag, ampak po drugi strani je pa zelo dobro izpeljan, gede na to da lahko notri nafilaš kar AA baterije, torej poleg klasičnih akumulatorskih pridobiš še vse prednosti AA baterij, super za potovanja :)
Uporabniški avatar
pakul

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Samo_G » 21 maj 2009, 12:55

Izgleda, da so-bodo dobro zdrmali zadevo. Good work, Pentax!

Vendar pa ta visoko elektronsko "all in one" "igračka" ni zame. Pridno šparam za 645D :). Upam, da se (bodo) tam posvetili predvem IQ-ju.

lp Samo
Samo_G

OdgovorNapisal/-a blueboy » 21 maj 2009, 13:34

645D bo pa cena kok ;) plus objektivi
blueboy

OdgovorNapisal/-a fejker » 21 maj 2009, 14:01

Malo pod 10k € + objektivi za 645D.

Za K-7 počakam, da pade pod 1k € cena za body, potem pa kupim body + grip + rezervna baterija in če bo še kaj ostalo dam za 15mm ltd.
fejker

OdgovorNapisal/-a Fantocci » 21 maj 2009, 15:30

Kdaj se pa kaj pričakuje, da bi se lahko pojavil pri nas?
Fantocci

OdgovorNapisal/-a Odyn » 21 maj 2009, 16:42

pentaxon je napisal/-a:Aparat in oprema bo na voljo predvidoma v začetku julija.

Vir: Fotobeseničar

Se pravi zelo kmalu :shock: .
Odyn

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Pentax - DSLR

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov