Osebno menim, da je vsak od sodelujočih takumarcev v tem podforumu že pokazal kar nekaj dobrih fotk. Zato to moje pisanje nikakor ne vzemite kot napad na katerega koli od vas, kot fotografa. Nisem nihče, da bi o tem sodil, niti ni to moj namen. Namreč fotografi (raje imam izraz ljubitelji fotografije) smo si zelo različni in prav ta pestrost je pomembna v fotografiji.
Vseeno pa vam je očitno v Takumar galeriji bolj pomembno s čim je fotkano, kot kakšna je fotka sama. Vse lepo in prav, ampak fotka v tej galeriji dostikrat izpade le kot razlog, da lahko napišeš kater objektiv si tisti dan valjal po roki. Škoda se mi zdi zaradi tega, ker likovno in izrazno bogatejše fotografije tudi bolje predstavljajo objektiv, katerega navedeš pod sliko. Tako vrhunska optika, kot jo imajo prenekateri takumarji, pa si to pomojem še kako zasluži.
No, pa to moje pisanje nikakor ni mišljeno kot provokacija, napad ali še manj zaničevanje... To je le poskus izražanja lastnega mnenja na čimbolj objektiven način.
lep dan vsem skupaj, Luka
p.s. @mato: Prosim, nikar ne bodi tiho če kiksnem(o) z objavljeno fotografijo. Negativna kritika je zelo poučna zadeva, če jo fotograf rad sprejeme. Sam pa tudi rad vem, ali je v očeh tretje osebe moja fotka drek ali zlato